VELIKA TRAGEDIJA USLJED POŽARA U KOJEM JE ŽIVOT IZGUBILA NAŠA SUGRAĐANKA

Nakon što je sinoć na kući porodice Droca koja se nalazi u naselju Glamoč, došlo do požara. Odmah po dojavi, pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Grada Goražda (PVJ) i MUP-a izašli su na lice mjesta, gdje su ustanovili obim požara i situaciju na terenu, nakon čega su pristupili akciji gašenja požara.

Uprkos brzoj intervenciji pripadnika PVJ, kuća  je izgorjela, ali nažalost u kući se nalazila naša sugrađanka Jovanka Droca koja je u požaru smrtno stradala. Iako su postojale informacije da Jovanka nije bila u kući, tijelo je pronađeno pored peći na drugom spratu kuće.

Uviđaj koji su jutros obavili pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK-a Goražde, te mišljenje mrtvozornika pokazuju da je unesrećena Jovanka Droca najvjerovatnije izgubila svijest dok je ložila vatru, a požar je uzrokovan varnicama iz otvorenog ložišta peći.

Povodom ovog nemilog događaja naselje Glamoč jutros su posjetili članovi Štab Civilne zaštite Grada Goražda, a riječi saučešća porodici uputio je gradonačelnik Goražda dr.sci. Muhamed Ramović, te dodao – ”Veoma smo potreseni i zatečeni viješću o nemilom događaju u kojem je stradala naša sugrađanka. Zahtijevamo da se provede detaljna istraga, a Gradska uprava će biti na raspolaganju porodici i snijet će sve troškove sahrane i ukopa.

Odajem priznanje pripadnicima PVJ,  MUP-a, osoblju Kantonalne bolnice, građanima i svim sudionicima koji su dali sve od sebe kako bi spasili našu sugrađanku i  njenu imovinu.”