UČENICI OŠ ”FAHRUDIN FAHRO BAŠČELIJA” POSJETILI PVJ GRADA GORAŽDA

U sklopu redovnog plana i programa koji provodi škola, učenici drugog razreda osnovne škole ”Fahrudin Fahro Baščelija”, danas su posjetili prostorije Profesionalne vatrogasne jedinice Grada Goražda (PVJ). Oni su se ovom prilikom upoznali sa pripadnicima Profesionalne vatrogasne jedinice, njihovim radnim zadacima, opremom, te načinom na koji djeluju i rade.

Na početku posjete, u ime gradonačelnika Goražda dr.sci. Muhameda Ramovića, mališane je pozdravila i poželjela dobrodošlicu njegova pomoćnica Samira Drakovac koja je u okviru svog obraćanja mališanima govorila o katastrofalnim poplavama koje su zadesile Općinu Goražde 02.12.2010. godine. Ona je podsjetila na događaje koji su se tada desili, kao i na ulogu i značaj svih jedinica Civilne zaštite i ostalih koji su učestvovali u spašavanju ljudi i materijalnih dobara od posljedica poplava.

Predavanje o PVJ djeci je održao v.d. komandanta PVJ Grada Goražde, Benamir Uglješa koji je poslije predavanja odgovarao na pitanja koja su djeca postavljala.

Mališani nisu krili svoje zadovoljstvo zbog viđenog, a kazali su kako im je veoma drago zbog posjete, jer je ovo jedinstvena prilika da se na ovakav način informišu o radu vatrogasaca koji predstavljaju jedan veoma bitan segment u društvu, a ovo je ujedno bila i prilika da nauče na koji način djelovati u slučajevima opasnosti, te kako se zaštititi od istih.